top of page
IMG_6980.jpeg

 B.S D.C ד״ר אדם וינטר

כירופרקט ונוירולוג תפקודי

ד"ר אדם וינטר נולד וגדל בישראל. במהלך שירותו הקרבי בצנחנים נפצע בגבו, וכך החלה המסכת המוכרת של כל חייל בצבא שנפצע וזקוק לטיפול. אחרי כמה סיבובים של אורתופדים מומחים, פיזיותרפיה וזריקות אפידורל שלא הועילו לטווח ארוך, נחשף אדם לכירופרקטיקה.
אחרי פחות מחודשיים של טיפולים היה ברור שיש שינוי משמעותי ושהטיפול יעיל במיוחד.
מלא השראה, החליט אדם לנסוע לארצות הברית ללמוד את המקצוע המורכב הזה, יהיה אשר יהיה.

 

היום, נשוי לאילנה ואב לארבעה ילדים (נתאי, ארבל,טל-שחר ואלה).
בוגר מצטיין של Cleveland Chiropractic College in Los Angeles עם תואר ראשון במדעי גוף האדם, תואר ד"ר לכירופרקטיקה ומתמחה בניורולוגיה תפקודית.

 

במהלך 8 השנים בארה"ב, נחשף ד״ר וינטר למגוון צורות אבחון וטיפול, בקשת רחבה של תחומים; מלימודי אומנות הכירופרקטיקה מידי ד"ר לאונרד פיי (Leonard Faye), אחד הכירופרקטורים הבולטים ב 50 שנה האחרונות, טכניקות שלד/שריר מתקדמות כגון Functional Assessment and Muscle Calibration וכן לימוד טכניקת NSA  הייחודית והשלמה לתואר בנוירולוגיה תפקודית.
 

בשנות ההתמחות בארה״ב עבד ד״ר וינטר בשלוש מרפאות במקביל:
הראשונה היא מרפאה ייחודית בעיר בברלי הילס, בה טיפל ד"ר וינטר במגוון רחב של אנשים מתחום הבידור והאומנות בעיר, ובעיקר מוזיקאים שונים.
השניה היא מרפאת ספורט בסנטה מוניקה לשם הגיעו ספורטאים מהנבחרת האולימפית של ארה"ב ומקבוצות ספורט מהNBA  והNFL.
השלישית היא מרפאת נוירולוגיה תפקודית, שם עבד ד"ר וינטר עם מבוגרים וילדים עם בעיות נוירולוגיות שונות ומגוונות ורכש כלים רבים בתחום.

 

בשנת 2013 חזר ד״ר וינטר לישראל ובמשך 5 השנים הראשונות עבד במרכז הכירופרקטיקה הגדול בישראל; מרכז דרימר לבריאות. יחד עם ד״ר יצחק דרימר, שפיתח יכולות טיפול גבוהות במיוחד ועוזר במשך שנים רבות לעשרות אלפי מטופלים, טיפל ד״ר וינטר באלפי ילדים ומבוגרים ובמגוון רחב של בעיות רפואיות.
 

היום, מחזיק ד״ר וינטר קליניקה עמוסה במודיעין.
יחד עם ד״ר וינטר עובד צוות טיפולי ברמה גבוהה מאד .

ד״ר וינטר מרצה ומלמד ברחבי הארץ, בנושאי בריאות שונים.

 כירופרקטיקה

 "הסתכל על עמוד השדרה ומצא את שורש המחלה" 
- היפוקרטס

 הכירופרקטיקה אימצה את הגישה הזו והפכה להיות המובילה בתחום הבריאותי בעולם.
כירופרקטיקה הינה ענף בריאותי השלישי בגודלו בעולם המתמחה באבחון וטיפול דרך עמוד השדרה ומערכת העצבים והינו המקצוע המוביל בתחום הבריאות (Wellness) בעולם.

ד״ר מוסמך לכירופרקטיקה הינו ד״ר שלמד 7 עד 9 שנים אקדמיות באחד ממוסדות הכירופרקטיקה בעולם ועבר את כל המבחנים הדרושים כדי להקרא ד״ר לכירופרקטיקה. הכירופרקטיקה מתמקדת במערכת השולטת בכל שאר מערכות הגוף, הלא היא מערכת העצבים.

כאשר מערכת העצבים בריאה ופועלת באופן מדויק, גופנו מסוגל להיות בריא ומתפקד נכון, אשר מוביל אותנו גם לנפש בריאה ולאיכות חיים טובה. כאשר מערכת העצבים שלנו לא מעודכנת מספיק, מצב זה יכול להוביל אותנו לחולי, מגננת יתר, לתקלות גופניות, תקלות נפשיות ובאופן כללי למחלות, הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי.

כאב וחולי הם הסימנים אשר נותן גופנו ומאותת לנו שהמערכת החשובה הזו (מערכת העצבים) לא מעודכנת ופועלת באופן שגוי אשר מוביל אותנו לחולי ומגננת יתר. בכירופרקטיקה, ישנם הכלים והיכולות לעזור לכל אחד ואחת להסיר את המגננות המיותרות ובכך לחיות חיים שלווים ומאושרים. ​

כירופרקטיקה

נוירולוגיה תפקודית

נוירולוגיה תפקודית החלה כהתמחות בתוך מקצוע הכירופרקטיקה, וכיום נלמדת גם ע"י אנשי רפואה אחרים. היא מבוססת על מדע הנוירולוגיה, ומתמקדת בתפקוד של המוח על חלקיו, באיזון שבין חצאי המוח, בתקשורת ובסנכרון ביניהם, תוך התחשבות ושמירה על הדרישות הביולוגיות הבסיסיות של הנוירונים. נוירולוגיה תפקודית היא תחום פורץ דרך בטיפול בבעיות של מערכת העצבים ההקיפית והמרכזית יחדיו, ומנצלת לכוחה את אחת התגליות החשובות במאה ה21, Neuro-Plasticity!
 

מה זה Neuro-Plasticity?

Neuroplasticity זהו מונח שמתאר את היכולת של המוח לשנות את עצמו, לטובה ולרעה. עד לפני לא מעט שנים, רוב חוקרי המוח הסכימו שהמוח מסיים את עיצובו באמצע שנות העשרים, לאחר התפתחות האונה הקדם מצחית, ולאחר מכן ישנה התדרדרות איטית עד לזקנה ומשם הדרך לניוון המוח היא כבר קצרה. היום אנחנו מבינים שהתמונה היא קצת שונה, התהליך של בניית תאי עצב וחיווטם אחד לשני נמשך כל החיים, אפילו עד רגע המוות. למעשה, ישנם נוירולוגים תפקודיים העושים מלאכתם עם אנשים השרויים בתרדמת, אך מוחם עדיין פעיל, ובכך לא פעם, יצאו מטופלים מתרדמת בעקבות טיפול.
 

במה זה שונה מנוירולוג רגיל?

נוירולוג סטנדרטי, בד"כ יסקור את מערכת העצבים ויוודא שהעצבים המוליכים מידע למוח וממנו כולם תקינים, הוא יבדוק אם החושים תקינים ושאר האברים מתפקדים כדרכם. והיה וצריך טיפול, הוא בד"כ תרופתי או ניתוחי.

בנוירולוגיה תפקודית אנחנו מבדילים בין שני סוגי נגעים (Lesions) – תפקודי ופתולוגי: נגע פתולוגי (Hard /Pathological Lesion) הוא מצב בו יש נזק פיזי לרקמה, בין אם כתוצאה מטראומה פיזית, שבץ, מחלה זיהומית או גורם אחר. במקרה זה, תפקידו של הנוירולוג התפקודי הוא לזהות את האזור, לנסות ולשפר את מצבו של האזור הפגוע, אך חשוב מזה, למצוא מסלולים נוירולוגים תקינים אשר יכולים להעביר גירוי עצבי למבנים הנוירולוגים אליהם אמור האזור הפגוע לשלוח גירוי עצבי, כך שהמערכת העצבית מתועלת למסלולים חלופיים על מנת לאפשר המשך פעילות תקינה. בצורה זו, הדרדרות נוירולוגית כללית נעצרת, ואף יתכן שיקום חלקי/מלא במקרים מסויימים.
נגע תפקודי (Soft/Functional lesion) הוא אזור אשר תפקודו ירוד כיוון שאינו מקבל מספיק גירוי או שמקבל גירוי אבל בתזמון לקוי. יחד עם זאת, כל הקשרים הנוירולוגיים, כמו גם אספקת הדם לאזור קיימים, אם כי יתכן ואינם תקינים ב 100%. במצב זה, הנוירולוג התפקודי ימצא את הדרך הנכונה להחזיר את האזור לתפקוד תקין ויציב, בין אם ע"י שיפור זרימת דם ואספקת חמצן ו/או ע"י הפעלת גירוי עצבי מתאים וספציפי לאזור.
כל זה ללא תרופות וללא נתוחים מיותרים.
 

במה נוירולוגיה תפקודית מטפלת?

הפרעות ניורו-התנהגותיות: הפרעות קשב וריכוז , אוטיזם, דיסלקציה, תסמונת אספרגר, PDD, OCD, טורט, דכאון, PTSD וכו'
הפרעות נויורו-שריריות: פרקינסון, טיקים, דיסטוניה, חולשה ונמלול.
כאבי ראש, דכאון, שיקום משבץ, תסמונת הזנחת צד, תסמונת כאב כרוני (CRPS), בעיות שיווי משקל, ורטיגו, צלצולים באוזניים (טנטון), סחרחורות, ועוד רבים אחרים.

נוירולוגיה תפקודית

אני רוצה ליצור קשר

ההודעה נשלחה!

bottom of page